Aanpassen

Het lichaam is gemaakt om fysieke stressoren op te vangen en zich daaraan aan te passen. Door fysieke stressoren (Trainen, tuinieren of zware dingen tillen) op te zoeken, verandert het lichaam langzaam om die stressoren te kunnen dragen. Maar we voelen vaak pijn of raken geblesseerd wanneer we meer doen, dan waar we klaar voor zijn.

De meeste mensen starten niet zomaar aan het beklimmen van de hoogste bergen. Ze trainen stap voor stap om voor langere periodes te klimmen en wandelen. Dat wil niet zeggen dat we die activiteiten nooit kunnen doen. Maar we moeten er langzaam naar toe werken om de fysieke stressoren aan te kunnen. We moeten een balans vinden in het genoeg doen om het lichaam te laten aanpassen aan de fysieke stressoren en niet te veel te doen om ons systeem te overbelasten of geblesseerd te raken.
We passen ons aan om toekomstige stressoren te kunnen tolereren. Bij het vinden van uw pijn factoren is het goed om te reflecteren of u teveel voordat u er klaar voor bent. Er zijn drie vragen die u daarbij helpen: 1) Hoeveel doe ik? 2) Hoe snel ga ik vooruit? 3) Waar ben ik op dit moment klaar voor?

Afbeeldingsresultaat voor aanpassen

#3 is interessant. Als u terughoudend of bang bent of als u het gevoel heeft dat u niet kan aanpassen dan zal de bereidheid verlagen en dus veranderen wat u aan kan.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close