Positieve reactie op stress

Het lijkt vreemd als u het advies krijgt om activiteiten op te pakken wanneer je pijn hebt. Maar mensen reageren goed op stressoren. Een aantal voorbeelden:

  • Na een heup operatie lopen mensen dezelfde dag nog. Er is nog steeds veel schade rondom de heup, maar het voorzichtig belasten zorgt voor pijn vermindering en helend effect.
  • Na een hart operatie is sporten een groot gedeelte van het herstel. Het sporten is een stressor op het hart en deze reageert er positief op om sterker en gezonder te worden.
  • Pijn is vaak hetzelfde. Het is niet zo makkelijk als sterker worden maar wel hetzelfde principe. We voegen verschillende types van fysieke, werk gerelateerd en emotionele stress en passen ons daar langzaam op aan. Na een tijd verlaagd ons alarm systeem omdat het minder dreigend word.
  • We passen ons aan op de stressoren die op ons af komen. Dit is een van de redenen om te adapteren. Pijn zorgt voor meerdere veranderingen in de systemen van het lichaam. Een manier om verandering te brengen is deze systemen te stressen op een positieve manier.
  • Als u een boodschappen lijst wilt onthouden, belast u het brein om steeds de lijst te herhalen. Uiteindelijk komt er verandering en maak je herinneringen aan.
  • Als u sterker wilt worden moet u de spieren, het zenuwstelsel en de pezen belasten om meer te kunnen doen dan normaal. Deze belasting zorgt voor verandering in uw lichaam.
  • Als u een stressvolle baan heeft, merkt u dat het werk wat u 10 jaar geleden als stressvol ervaarde nu makkelijk lijkt. U past zich aan naar de werk stress.

Om terug te gaan naar het overzicht klik op Key Messages

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close