You don’t need fixing

We zijn op zoek naar specifieke multidimensionale factoren die invloed hebben op uw pijn. We doen dat voor 2 redenen: Om uw pijn te begrijpen en omdat het leren over pijn kan helpen en om een aantal factoren die van invloed zijn te veranderen.

Het is niet zo dat we altijd alles moeten veranderen. Het kan helpen, maar is niet altijd nodig. U kunt bang zijn om te bewegen en het idee hebben dat dit een relatie heeft met de pijn. Maar u kan ook pijnloos worden en toch nog wat angst hebben om te bewegen. We hebben geleerd dat het proces om verbanden te leggen tussen de invloedrijke factoren en pijn al behulpzaam kan zijn, zonder die factoren aan te pakken.

Als u langdurig pijn heeft is het meestal zo dat u ook veel verschillende therapeuten en artsen heeft gezien en daarbij verschillende verklaringen heeft gehoord voor de pijn. Deze zijn ook nog tegenstrijdig en dit kan frustrerend zijn. De verklaringen zoals u rug staat niet recht, uw spieren zijn slap of spannen niet in de juiste volgorde aan en uw houding is slecht. Deze behandelingen zijn gebaseerd op het ‘repareren’ en zolang je het niet ‘repareert’ houdt de pijn aan.

Dit kan belangrijk zijn bij sommige gevallen maar niet voor iedereen. Maar wij pleiten ervoor dat aanhoudende pijn een probleem heeft dat te maken heeft met gewoon wat het is, aanhoudende pijn. Uw alarm is te goed, het gaat te snel, te vaak en te makkelijk af. Dan stopt u met activiteiten die u graag zou willen doen en dan betekent de pijn meer in het nee zeggen tegen de dingen die u graag zou willen doen.

 

Om terug te gaan naar het overzicht klik op Key Messages

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close